* Alem, cami, türbe, medrese, çarşı, imaret ve bunlara benzer dini ve içtimai binaların kubbeleri tepesine ve minare külahlarıyla, minberler ve şadırvanlar gibi mimari kısımlarının ahşap çatıları üstüne bazen süs bazen de mimari bir eleman olarak konulan tepeliklerdir.
* Bunlar düşey bir eksene geçirilmiş boncuk gibi yuvarlak şekilde bir kaç parçadan ve onların tepesine takılmış ay veya iki uçları dışarıya doğru kıvrılmış bir boynuz, lale soğanı, ay yıldız ve bunlara benzer şekillerlerden oluşmaktadırlar.
* Alemler güzel görünmenin yanısıra mimari bir mecburiyetin neticesi olup, kurşun levhaların tepedeki birleşme noktasını örterler. Estetik açıdan da dikkati tepede toplayıp, sanki kubbe veya minare semaya yükseliyormuş gibi bir his verirler.
* Kubbe ve minarelerin alemleri binanın büyüklüğüne uygun bir şekilde yapılır.
* Alemi meydana getiren parçalar, aşağıdan yukarıya doğru küp, alt bilezik,armut, boyun, üst bilezik ve ay gibi isimler alırlar. Alemlerin en çok dikkat çeken yeri ay kısmıdır. Bunların boynuz, hilal, nal, zombah, yaprak ve Mevlevi sarığı şeklinde olanları vardır.
* Gerek sancak, gerek kubbe ve gerekse minare külahları tepelerine takılan alemler çeşitli zaman ve memleketlere göre çok çeşitli şekiller almıştır.
* Osmanlı döneminde ağırlıklı olarak bakırdan veya prinç dediğimiz sarı metalden yapılmış olan alemler bugün, paslanmaz çelikten de yapılmaktadır.
* Firmamızın ürünleri 1mm kalınlıktaki malzemelerden yapılmaktadır.
* Alemlerin dış yüzeyleri hava şartlarından etkilenmemeleri için vernikle kaplanmaktadır.
* Daha uzun ömürlü olmaları için,isteğe bağlı olarak altın varakla da kaplanabilmektedir.
* Alem boylarını belirlerken, caminin yerden yüksekliği, kubbe çapı ve minarenin yüksekliği göz önünde bulundurulmalıdır. Yerde iken gözünüze yüksek gelen bir alem minarede veya kubbede çok küçük kalabilir.